De Bus

is verkocht!!

Home NL
waar zijn we nu
de bus
Over Ons
CorsicaBrezh 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer foto's

 

 

We hebben een hele mooie nieuwe T3 Syncro gevonden.

 " Bussie II "  

Bussie I

De Bus (1985) Geboren in Duitsland/Oostenrijk als VW Type2 T3 syncro. Een 4x4 bus.

Toen eenmaal het besluit genomen was dat we een overland reis wilden maken, moest er een keuze gemaakt worden voor een voertuig. Al snel denk je dan aan een LandRover Defender. Na de nodige informatie te hebben ingewonnen, verschillende sites te hebben gelezen, zijn we hier toch van afgestapt. Vervolgens zijn we gaan kijken naar een Toyota Landcruiser. Dit lijkt ons het ultieme reisvoertuig. Zeker wanneer je buiten Europa wilt gaan reizen.

Omdat we voor het eerst langer van huis gaan, we ook moeten zien of alles gaat lukken en zal bevallen, hebben we besloten binnen Europa te blijven.

Een vriend (www.bartvanberkelontwerpen.nl) wees ons op een VW T3 Syncro. Een terreinauto met veel leefruimte. Na wat rondkijken zijn we hier helemaal verliefd op geworden.

Hij ziet er stoer uit, kan in terrein, is goedkoper in wegenbelasting, verzekering en aanschaf (onderhoud ben ik nog niet zeker van L ) en “last but not least” hij heeft meer leefruimte dan andere 4x4 auto’s.

 

20-2-2007 Ondertussen zijn we druk in de weer om hem in orde te krijgen.

We hebben de onderkant flink in de Tectyl zitten en er is een nieuw stuk plaatwerk aan de zijkant aangebracht. Ook is de visco koppeling vervangen, deze was helaas kapot. De sperren zijn allebei werkend gemaakt. Elektra is nagelopen en zal binnenkort geoptimaliseerd worden. Al bij al heeft hij aan reparatie en onderhoud al net zo veel gekost als de aanschaf. En dan moeten er nog nieuwe banden onder L. Dit alles zat een beetje tegen, maar nu weten we wel beter wat de conditie was en hoe hij nu is.

Waar we ook erg gelukkig mee zijn is de kilometer teller. Deze was kapot. Dankzij mijn zus in Spanje heb ik deze kunnen laten repareren voor drie repen chocola en dat is echt fantastisch!!

 

 

Net voor het vertrek dus ook nog de radiator moeten vervangen en een hoes om de aandrijfas links voor. Achteraf gezin dus beter de hele homokineet kunnen vervangen want deze heeft het na 400km begeven en heb ik alsnog vervangen (zie Frankrijk 5 april 2007)

15 september 2007

We zijn ondertussen al weer een poosje terug van onze eerste reis. We hebben overwogen onze bus in te ruilen. We hebben alleen niet veel beters gevonden.

We hebben besloten deze te houden.

We hebben ondertussen een draaiplateau onder de bijrijderstoel gezet en hiermee meer ruimte gecreëerd in het woongedeelte. Ook hebben we de tafel er uit geschroefd en willen we een nieuwe tafel maken.