Najaar 2008
 

 

 

De nieuwe bus moet uitgeprobeerd worden :)

 

Onze groene bus is verkocht en we hebben een rode gekocht. We hebben een ticket voor de overtocht van Livorno (ItaliŽ) naar Olbia op Sardinie.

 

We zijn vrij rap naar Livorno gereden. Onderweg wel een klapband gehad op de Duitse snelweg maar īs avond laten stonden we in Livorno. We hebben op een parkeerplaats overnacht en de volgende dag de boot naar Olbia genomen.

Van Olbia zijn we via de Costa Esmeralda naar Palau gereden. De Costa Esmeralda wordt wel gezien als het chicste gedeelte van Sardine. Gelukkig was het laat in het seizoen anders werden we wel weg gestuurd met ons bussie :).

 

In Palau hebben we de boot gepakt naar de eilanden groep Isola da Maddalena. Daar hebben we geen spijt van gehad :).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Isola da Maddalena is een fantastisch mooie archipel tussen Corsica en Sardine. Het is niet overdreven groot maar wij hebben ons er prima vermaakt voor een weekje. Er is een leuk stadje waar je aan komt met de boot. Van daaruit kun je links of rechts om het hoofd eiland rond wara je fantastisch mooi stranden vindt. Ook kun je de brug over naar het eiland Isola Caprera. Dit mag eigenlijk niet met een camper maar op een onbewaakt moment hebben we ook daar de fantastische stranden gezien. De plek op de foto beviel ons zo goed dat we hier elke avond hebben overnacht :)

Isola da Maddalena is zeker een aanrader.

 

Van hier zijn we via naar het via het vaste land van Sardine naar Corsica gegaan weer er nog iets meer dan een weekje zijn gebleven. Daarna met de boot van Corsica naar Nice en van Nice weer door naar Bretagne. En toen weer naar huis (NL)