Balkan 2008
 

 

 

Donderdag 10 Juli, zuid KroatiŽ

 

Heel veel zuidelijker is bijna niet mogelijk. We staan op een camping in Molunat dat is zo'n 9km van het meest zuidelijke puntje van KroatiŽ.

 

 

 

Afgelopen vrijdag zijn we vertrokken en voor ons doen zijn we vrij snel hier heen gereden.

We hebben in Duitsland de kastelen Neuschwanstein en Linderhof bezocht, hebben de eerste Homokineet al weer laten vervangen en zijn vervolgens door Oostenrijk, SloveniŽ en KroatiŽ in drie dagen naar deze plek in zuid KroatiŽ door gereden.

 

 

 

 

 

 

Dit jaar zullen we niet zolang weg blijven als vorig jaar. We willen vanaf hier langzaam terug naar het noord KroatiŽ rijden.

Vandaar uit rijden we door naar Bretagne, 5 augustus moeten we hier uiterlijk aankomen. Als de bus het blijft doen zoals nu dan moet dit wel lukken :).

 

We zullen dit keer de site niet bijhouden zoals vorig jaar. We zullen ons dit keer beperken tot de highlights.

 

Tot op heden verloopt alles prima. De eerste indrukken van KroatiŽ zijn erg goed. We nemen nu wat rust en zullen dan naar Dubrovnik gaan.

 

Zondag 13 juli, Nu al fantastisch!!!!

 

We hebben gisteren een uitstapje gemaakt naar Kotor in Montenegro. ERG BIJZONDER. Kathedraal in Kotor

Ik ben aardig onder de indruk tot op heden. Het landschap is mooi, de temperatuur misschien iets te warm en de indrukken zijn bijzonder. Ik lees tegelijkertijd een beetje over de geschiedenis van de gebieden waar we nu doorheen rijden en die is onbegrijpelijk. De machtswisselingen die hier hebben plaatsgevonden zijn niet bij te houden. De resultaten daarvan zie je wel. Gebouwen die kappot zijn geschoten of gebombardeerd en weer op gebouwd. Andere die nog steeds in puin liggen of waar de kogelgaten te zien zijn. Maar ook veel dat direct weer gerestaureerd is.

De oorlogsspanning zit hier nog steeds in de lucht.

We zitten nu in Dubrovnik. BosniŽ & Herzegovina, en Montenegro liggen hier om de hoek, beide (met ServiŽ) zijn grote vijanden geweest en dat is overal nog terug te vinden.

Ik sprak van de week nog met een Kroaat hier en die zei: " We hebben hier door de eeuwen heen altijd met een oor open geslapen want er kan elk moment iets gebeuren. En dat doen we nog steeds." Ik ben benieuwd wat we nog gaan beleven.

 

Zoals gezegd, Montenegro was erg mooi. Kotor is een hele mooie vestingplaats aan de baai van Kotor.

Leuk om te weten is dat de Euro hier de nationale munt is, dat terwijl ze officieel geen deel uit maken van de euro landen. Ze hebben dan ook geen eigen euro munten.

Voor mij is het een mooi bijzonder land waar tegelijkertijd geen touw aan vast te knopen valt. Heeft de euro maar maakt geen deel uit van de euro landen, telt een krappe 700.000 inwoners kent verschillende religies, verschillende volkeren, verschillend schrift en verschillende talen (BelgiŽ is er niets bij).

Gezien de geschiedenis van deze streek met de verschillende machtswisselingen en oorlogen en de diversiteit met zo weinig inwoners ben ik benieuwd wat dat in de toekomst gaat geven.

Een raar volkje maar wel een heel mooi land!!!!!!!

 

DubrovnikOndertussen zijn we in Dubrovnik beland. We hebben onderweg nog een volksfeest mee gepikt, de woon-accu in de bus vervangen, en een eerste impressie van Dubrovnik op gedaan. WAT EEN STAD!!!!

Onze reisgids schreef dat het misschien wel de mooiste stad van Europa is en dat superlatieven tekort schieten om dit aan te geven.

........ze hebben gelijk.......

We zijn er nu maar een uurtje geweest en hebben nog niet zo veel gezien. Morgen gaan we terug en ik hoop daarna meer te kunnen vertellen.

 

 

Zaterdag 9 augustus Bretagne

 

We zijn sinds zondagavond hier aangekomen. Het mag duidelijk zijn, de site is dit jaar inderdaad niet bij gehouden zoals vorig jaar. :)

We hebben weer een fantastische reis gemaakt. Hierboven hebben jullie kunnen lezen dat we in Montenegro en Dubrovnik zijn geweest.

Dubrovnik heeft zichzelf bewezen, wat een stad. We zijn daadwerkelijk de volgende dag terug gegaan. Echt een stad naar onze smaak.

Vanuit Dubrovnik zijn we langs de kust iets naar het noodwesten gereden.

Wij zijn naar Mostar geweest en via verschillende eilanden richting IstriŽ gereden.

Een erg mooi land, zeker een aanrader.

 

Hier nog wat foto's:

 

 

Daken in Dubrovnik met de stadsmuur op de achtergrond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn over de 1100 eilanden in KroatiŽ hier een impressie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een uitstapje naar BosniŽ & Herzegovina. Hier de herbouwde brug in Mostar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto genomen vanaf de boor. Op de voorgrond een vuurtoren op het eiland Hvar en op de achtergrond het vaste land van KroatiŽ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het eiland Pag. Dor en droog, nauwelijks vegetatie. De een vervloekt het, wij vinden het fantastisch mooi en hebben ons er prima vermaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Split op het vaste land van KroatiŽ. Een mengelmoes van gebouwen stijlen en historie door elkaar. Bijzonder om te zien, wel erg toeristisch. En iets te druk voor mij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rovinj. Een leuk mooi  havenstadje aan de kust van IstriŽ.